הכנת תכנית עסקית – חברת “פיצה האט” ישראל

שנת הגשה 2005, 10118 מילים

תקציר מנהלים מטרת התכנית מטרת התכנית העסקית הינה הצגת העסק בפני המשקיעים, הצגת הפוטנציאל הטמון בהתרחבותו, התייעלותו והכדאיות העסקית הטמונה בו. בכוונת העסק לגייס הון זר בסך 4.7 מליון ₪ לצורך מימון העלויות הכרוכות בהתרחבות וכניסה לשוק חדש – שוק הפיצות הקפואות. החזון ומשימת העל חזון החברה הינו להוביל את שוק הפיצות בישראל תוך התמקדות בהגדלת נתח השוק וקהל המטרה ובמתן השירות ללקוח על- פי דרישותיו. משימת העל אשר עתידה להביא להגשמת החזון  מתמקדת בהורדת עלויות, פיתוח קשרים ושיתופי פעולה עסקיים עם חברות שונות, פיתוח מוצרים חדשים ומתן יחס אישי ללקוח.
החברה חברת פיצה האט הינה חברה בינלאומית אשר חדרה לישראל לראשונה בשנת 1989. כיום, החברה מונה 23 סניפים הפזורים בפריסה ארצית. החברה עוסקת בפיתוח, יצור שיווק והפצה של מזון מהיר בישראל.  כמו כן, החברה עוסקת בשלושה תחומי פעילות : משלוחים, Take-Away ומסעדנות.
מוצרי החברה מוצעים לכלל האוכלוסייה תוך כדי התמקדות באוכלוסייה הבוגרת. הסניפים בישראל מוכרים ומשווקים מוצרים כשרים.
תמצית תאור הענף והשוק חברת פיצה האט ישראל פועלת בענף המזון המהיר.  על פי התכנית העסקית, פיצה האט בוחנת אפשרות להיכנס לענף המזון הקפוא בישראל.
בין מתחרי החברה ניתן למצוא את שוק הפיצות הקפואות, פיצריות שכונתיות, רשתות פיצה שונות בעלות מוניטין ועסקי מזון מהיר אחרים. ספקי החברה מתחלקים לספקי ציוד (ציוד למפעל) וספקי חומרי גלם.
בשוק הפיצות הקפואות ניתן למצוא מספר מאפיינים ייחודיים. קהל הלקוחות הפוטנציאלי בענף הפיצות הקפואות כולל למעשה את כלל האוכלוסייה, בהתאם למספר פילוחים כדוגמת : תדירות רכישה, מגזרים, צורך, גיל ורמת הכנסה. קהל היעד בשוק הפיצות הקפואות מתאפיין בסגנון חיים פשוט, משפחתי, אוהב בילויים בחיק המשפחה ועם חברים. תמצית תאור המוצר תחת ההנחה כי החברה תקבל על עצמה את התכנית העסקית, קו המוצרים יכלול : פיצה קפואה, פיצה לייט, לחם שום, מקלות האט והאטוס. קו המוצרים אותו אמורה החברה לשווק עתיד לענות על הצורך בהשבעת רעב או בהכנה מהירה של מוצרי מזון. קו המוצרים ייועד לאוכלוסיה המעוניינת בהכנת מזון פשוטה, מהירה וזולה, לדוגמא : סטודנטים הגרים בשכירות, ילדים להורים עובדים וכו’.
תמצית האסטרטגיה המטרה העיקרית לשמה הוכנה התכנית העסקית הינה דריסת רגל בשוק הפיצות והמאפים הקפואים. תחת הגדרת החזון העסקי, החברה מעוניינת להוביל את שוק הפיצות, הן בתחום המזון המהיר והן בתחום המזון הקפוא. לעניין החזר ההשקעה, השקעה התחלתית ממוצעת להקמת מפעל ליצור מאפים קפואים עתידה לעמוד על סכום של 1,500-2,000 אלפי דולרים. עקב הקמת המפעל באזור פיתוח א’, החברה תהיה זכאית למענק בגובה של 30% מסך ההשקעה בציוד ובמבנים.
אי לכך, ההשקעה תוחזר בטווח שלא יעלה על 5-7 שנים. החברה שואפת למצב את מוצריה כמוצרים יוקרתיים ואיכותיים בהתאם למוניטין הקיים בשוק הפיצות הטריות. החברה תנצל את היתרון העומד לרשותה כרשת בעלת שם עולמי בתחום ובאופן זה תגרום לצרכן לשלם על הערך המוסף אותו הוא מקבל. כמו כן, החברה יכולה לנצל את המוניטין העומד לרשותה בכדי לחדור לשוק המזון הקפוא ובאופן כזה להשיג לקוחות חדשים בשוק המזון הקפוא ולשמור על לקוחות קיימים לאחר רכישה ראשונית.
תמצית פיננסית יתרת סגירה בבנק רווח (הפסד) תפעולי רווח (הפסד) נקי (%) רווח (הפסד) נקי הכנסות תקופה
8 52
-90 -0.44
-48
1 1,000  2006
7,190
2 73
7.56
2 91
3 ,850 Q1-2006
2 95
-3
0.57
1 6
2 ,750 Q2-2006
4 14
1 56
4 .78
1 58
3 ,300 Q3-2006
8 52
-516
-46.62
-513
1 ,100 Q4-2006
1 ,033
1 ,606
7.64
1 ,201
1 5,733
 2007
2 ,949
2 ,885
1 1.
5
2 ,537
2 2,553
 2008
6 ,078
4 ,183
1 2.42
3 ,924
3 1,580  2009
1 0,534
5,331
1 2.70 5,188
4 0,847
 2010

מילות מפתח
מקצוע/ות
מספר מילים 10118
מספר מקורות 13
שנת הגשה 2005