דוח מעבדה

סוג העבודה
מקצוע
מילות מפתח , , , ,
שנת הגשה 2005
מספר מילים 2314

תקציר העבודה

ניסוי 1:  מטרה: קביעה של אחוזי הלקטוז בחלב בצורה כמותית שיטות עבודה:
לקטוז הינו דו סוכר המורכב משני חד סוכרים, גלוקוז וגלקטוז, הקשורים ביניהם בקשר גליקוזידי. קביעת אחוז הלקטוז במי הגבינה נעשית בעזרת ריאגנט Sumner. נוכחות ריאגנט זה מביאה להיווצרות תנאים בסיסיים דבר -.
ניסוי 2:
מטרה: קביעה איכותית של הסוכרים המרכיבים את הלקטוז שיטות עבודה:
1.
הוספת חומצה חזקה HCl 2M – החומצה החזקה היא זו שגורמת לפירוק הסוכר לקטוז למרכיביו. -.
II. קביעת שומנים ניסוי 3:
מטרה: קביעה כמותית של אחוז השומנים בחלב שיטות עבודה:
1 .     ראגנט Folch – תפקידו לספוח שומנים וליצור דחייה הידרופובית בינם לבין משקע הקזאין. ראגנט זה הוסף מספר פעמיים במהלך הניסוי בכדי לספח שומנים ובכך להגיע להפרדה נקייה יותר של השומנים משאר מרכיבי החלב.
.
ניסוי 4: מטרה: קביעה איכותית ע"י שיטת הכרומטוגרפיה של מרכיבי השומן בחלב שיטות עבודה:
1.
הוספת ראגנט Folch שמאד הידרופובי על מנת להמיס את השומן מדפנות האביק ולהפוך אותו לתמיסה זמינה לניסוי זה.
2.
עקרון הכרומוטגרפית TLC: ..
ניסוי 5: מטרה: שימוש בשיטת Bradford לקביעה כמותית של חלבון במי הגבינה   שיטות עבודה :
1.
ראגנט Bradford- עקרון קביעת כמות החלבון בחלב מבוסס על בדיקת ברדפורד, ע"י הוספת ראגנט זה. ראגנט זה נקשר לשיירים חיובים של ליזין וארגנין וע"י כך נוצר צבע כחול. המטרה בהשגת הצבע הכחול הוא לאפשר בליעה של אור בספקטרופוטומטר.