תרבות והיסטוריית התרבות של הגפן (VITIS)

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , , , , ,
שנת הגשה 2005
מספר מילים 2055
מספר מקורות 4

תקציר העבודה

תרבות והיסטוריית התרבות של הגפן מבוא:
הגפן הוא צמח מעוצה רב שנתי המטפס בעזרת קנוקנות מסתלסלות. כגידול חקלאי זקוק הגפן לתמיכה מבנית ולעיצוב הנוף על מנת לווסת את הפוריות שלו ולאפשר טיפולים אגרוטכניים.
הפרי הוא גרגר עסיסי עשיר בסוכר (15-
5 %) – דקסטרוז ולבולוז. הפרי הוא מקור תעשייתי לחומצה טרטרית…
ציטוגנטיקה:
הסוג גפן VITIS שייך למשפחת ה VITACEAE ומכיל כ-60 מינים. מבין 12 הסוגים הידועים במשפחה מתייחד הסוג VITIS כבעל 38
כרומוזומים סומאטיים קטנים היוצרים 19 ביוולנטים במיוזה. לרוב הסוגים האחרים במשפחה – כולל הסוג MUSCADINIA – יש 40 כרומוזומים סומאטיים היוצרים 20 ביוולנטים במיוזה. הסוגים VITIS ו- MUSCADINIA…
קרוביי הבר של גפן היין:
– GP1כל המינים בסוג גפן – VITIS מכליאים ביניהם ללא מחסומים ידועים והצאצאים הישירים (F1) פורים וחיוניים. מכלואים רבים מספור נתקבלו בהכלאות בין…
מיניות:  כאשר משווים בין צורות הבר והתרבות של הגפן ניתן לראות שההבדל העיקרי שהתרבות גרם לו הוא שינוי משמעותי ודראסטי בצורת הריבוי הביולוגית של הגפן. המעבר מרבייה מינית של זני הבר לריבויי…
היסטוריית התרבות:
 (SYLVESTRIS)VITIS VINIFERA  – גפן הבר ביותה לפני 6000 שנה לערך (4000 לפנה"ס) באזור שמצפון מזרח אפגניסטן ועד מרכז טורקיה. לגפן הבר (SYLVESTRIS) פירות טעימים ואיכות היין שמופק ממנו יכולה להשתוות לזאת של זני התרבות החקלאיים של היום.
גפן הבר הייתה בשימוש עוד לפני הקמת יישוביי קבע. התרבות החל כאשר נוודים בעלי עדרים…