ניתוח סמיוטי של אריזות שוקולד
מוסד לימוד | המכללה למינהל |
מקצוע | תקשורת |
מילות מפתח | הולץ, טובלרון, סינטגמטי, סמיוטיקה, פרגמטי, קינדר, שוקולד, שוקולד פרה, שיטות מחקר |
שנת הגשה | 2007 |
מספר מילים | 1330 |
מספר מקורות | 3 |
תקציר העבודה
אנו בחרנו לבצע ניתוח סמיוטי של אריזות שוקולדים שונים. סמיוטיקה היא שיטה לניתוח טקסטים שעיקרה חקר מערכות סימנים בתוך חברה נתונה. השיטה נגזרת מתוך הגישה הסטרוקטורליסטית – גישת מחקר המושתתת על ניתוח שיטתי של תופעות וממצאים כחלק ממערכות תפקודיות פונקציונליות בתחומי הלשון החברה והתרבות. העולם הוא מקום כאוטי ואנשים לא יכולים לחיות במצב של חוסר וודאות ולכן יוצרים וודאות מלאכותית, לכן, בני אדם יוצרים מערכת ממשמעת: שפה, דת, תקשורת, חינוך ואידיאולוגיה המעניקים משמעות לקיום האנושי. בחינת הסימנים נעה על שני צירי ניתוח:-
תרגיל מס' 1 – ניתוח טקסטים שיטות מחקר ב' שנה ב' – סמסטר ב' – תשס"ז ניתוח אריזות מוצרי מזון תאריך הגשה: 1/5/2007