עבודה בנושא אומוסקסואלים במקצוע סטייה חברתית 11 עמודים 16 מקורות עבודה קיבלה 95

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח
שנת הגשה 2004
מספר מילים 2888
מספר מקורות 16

תקציר העבודה

תוכן העניינים:
מבוא
הומוסקסואליות כסטייה הומופוביה הגישה התיוגית והשפעתה על דעת הקהל לגביי אוכלוסיית ההומוסקסואלים.
נקודות ציון בתהליך הפיכת ההומוסקסואליות מסטייה לנורמה סקירה תאורטית  – הומוסקסואליות וצבא סיכום ביבליוגרפיה תקציר עבודה זו עוסקת ביחס החברה להומוסקסואלים. כל זאת בסוף שנות ה- '90 במדינת ישראל, בעת עידן ה"יציאה מהארון" של ההומוסקסואלים והלסביות בישראל ובעולם כולו. ההומוסקסואליות ידועה משחר ההיסטוריה, אך רק בעת האחרונה היא הופכת בתהליך הדרגתי מסטייה חברתית לנורמה בחברה. תהליך "הפיכתה" של ההומוסקסואליות הינו תהליך שהחל לקרום עור וגידים לפני שנים ספורות וכעת אנו בעיצומו של תהליך זה  – ההומואים הופכים מסטייה חברתית לנורמה. בעצם עשיית עבודה זו, אף שאינה עבודת מחקר, ניתן לראות תהליך מובהק, מעשי וממשי לתהליך זה. העבודה מאפשרת לראות את הקושי שניצב לנגד עיניו של האדם המתפקד כהומוסקסואל בד בבד עם החזון  והמעשים לחברה פתוחה יותר. אם בעבר אוכלוסיית ההומוסקסואלים הייתה בתקן נרדפים בדיוק כמו השחורים והיהודים (קלרק ,1989) , הרי  שאט-אט מושלת מהם תדמית זו בעקבות סיבות ביולוגיות (מחקרים המעידים על השפעתה הניכרת של הגנטיקה), חברתיות (הכל מותר, הכל חופשי) פותחו מודלים פסיכולוגיים שבהם ההומוסקסואליות מקבלת מעמד נורמטיבי יותר.  (לדוגמא: ביטול הערך הומוסקסואליות מספר מחלות הנפש האמריקאי  – DSM) (קריגר ;לוי 1996).
כמו כן קיימת השפעה מהטכנולוגיה: אירועים, דעות ומצבים חברתיים עוברים במהירות שיא מיבשות ומדינות שונות  – ועם הגעתן לאזורים אחרים הם מעוררים דעת קהל. נורמה הינה פונקציה של זמן ומקום וככזו ניתן לראות באופן מובהק את חדירתה לחברות השונות.
הצבא , המהווה ראי של החברה הישראלית ,(בעצם היותו כור היתוך המכיל רבדים שונים של האוכלוסייה  – עולים , מעמד סוציו-אקונומי, עדות שונות, רמת השכלה וכו'..) ,  מושפע  כמובן מהשינויים החברתיים עד אשר אלו גרמו לשינוי ו/או חקיקה חדשה בנוגע לזכויותיהם של ההומוסקסואלים ( כגון ביטול הגבלות גיוסם וקידומם בצה"ל). בניתוח המושג הומוסקסואליות (פרק 1) ניתן לראות עד כמה מונחים שהוטבעו לפני שנים רבות על אוכלוסיית ההומוסקסואלים איבדו מערכם. הם כמעט ואינם מוכללים עוד בקטגוריית הסוטים החברתיים ומפירי הנורמות.
כמו כן ניתן לראות את השפעת המכרעת של גישת התיוג על קהילת ההומוסקסואלים (פרק 2), הציבור הרחב מפחד מ"הדבר הזה"  – הסטריאוטיפים משתלטים על האמת ורק כשהציבור נחשף באופן קרוב יותר לאותה אוכלוסייה אזי ניתן לראות בבירור כי הסטיגמה שולטת ופוגעת בהומוסקסואלים כמכלול על שום היותם "כאלה" , אף-על פי שבמושגים וערכים רבים הם תואמים את דעת הקהל כולה.
למרות כל הנ"ל (סטיגמות, ערכים ונורמות), ההומוסקסואלים בעזרת מחקרים חדשים שמעידים "לטובתם" ("הם לא נהיים כאלה  – זה גנטי"…) הצליחו לשנות את מעמדם במספר תחומים  (פרק 3). הצבא, כמשקף תרבות וערכי החברה שינה אף הוא מדיניות גיוס, ותנאים להומוסקסואלים  – מעגל שאינו נסגר  – צבא מושפע מחברה שמושפעת מצבא וכן הלאה (פרק 4).