עבודה מצטיינת - ניהול פרוייקטים ברשת ארקפה

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , , , , , , , , ,
שנת הגשה 2007
מספר מילים 4041
מספר מקורות 5

תקציר העבודה

תקציר מנהלים עבודה זו עסקה בנושא ניהול פרויקטים ברשת בתי הקפה    התהליך המרכזי אשר נבחן היה יזמות, בנייה והקמת סניפים חדשים.
להלן מספר בעיות עיקריות בתהליך הניהול הנוכחי של פרויקט הקמת סניף     עומס רב ומיותר על המנכ"ל – פוגע בתפקודו השוטף     חוסר מקצועיותו של מנהל התפעול בתכנון הפרויקט.
    חריגה ממשך זמן הפרויקט, תקציב ולעיתים פגיעה באיכות.
    ללא לו"ז קבוע ישנה חוסר יכולת מצד המנכ"ל לראות את התמונה בכללותה ולנהל סיכונים בהתאם.
    הקמת סניף אחד כבר "התפוצצה" ולא יצאה לפועל בגלל ניהול לקוי.
המנכ"ל מינה מנהל פרויקטים מקצועי אשר יעבוד תחתיו ישירות והוא אשר יתכנן ויבצע פרויקט של הקמת סניף חדש בעיר חיפה.
הוכנה תוכנית ניהול פרויקט, כולל תרשים זמנים ופעולות ( תרשים גאנט ורשת פרט תוכנית הפרויקט נבחנה במספר כלים ונבחנה לפי יעדי התקציב ואושרה לביצוע.
בסיום הפרויקט הוגש למנכ"ל דוח להצעת ייעול שיטות העבודה ובכללותם שיטת KAIZEN ו  J.I.T כדי לשפר את תהליכי העבודה בארגון. ניתנו הדרכים לצורך הטמעת השיטות באופן יעיל לרשת בתי הקפה.  תוכן עניינים
תקציר מנהלים.. 2
        תוכן עניינים.. 3
        מבוא. 4
1 . רשת ארקפה 5
1 .1 תהליכים בארגון 5
1 .2 התהליך המרכזי 6
1 .2.1 הבעיות בתהליך הניהול הנוכחי של פרויקט הקמת סניף. 7
1 .3 פירוט שלבי הפרויקט:. 8
3 . פרויקט היישום ( אומדן דטרמיניסטי ) 9
3 .1 לוח גאנט דטרמינסטי 10
3 .2 רשת פרט דטרמיניסטית. 11
4 . שיטת מערכות הזמנים.. 12
4 .1 טבלת חישוב זמנים.. 12
4 .2 לוח גאנט זמנים.. 13
4 .3 רשת פרט לוחות זמנים.. 14
5. אומדן סטוכסטי ( סטטיסטי ) 14
5.1 טבלת חישוב ערכים סטוכסטיים.. 15
5.2 פרט סטוכסטי 15
6 . פרט COST. 17
6 .1 טבלה לחישוב פרט COST. 17
1 . פונקצית מטרה מינימום עלות. 18
2 . פונקצית מטרה מינימום זמן 18
7. שיטת kaizen – השיפור המתמיד. 20 J.I.T – JUST IN TIME. 22
סיכום והמלצות.
5 ביבליוגרפיה. 26
העבודה כתובה בפונט
1 4
מבוא
עבודה זו תעסוק בנושא של ניהול פרויקטים וישומו של תהליך תכנון הפרויקט בשיפור תהליכי העבודה בארגון.
הארגון אשר נבחר לצורך תהליך העבודה הוא רשת בתי הקפה  תהליך הליבה של רשת ארקפה הוא מכירת מזון ושתייה ונתינת שירות הסעדה לאורחיו. בנוסף מתקיימים בו תהליכים רבים כגון:ייצור במפעל עצמי, אריזה, שינוע.
העבודה תעסוק בתהליך המרכזי – יזמות, בנייה והקמת סניפים חדשים.
כיום מונה רשת ארקפה
5 סניפים וקצב גדילתה הוא של שני סניפים בשנה.
פתיחת סניפים רבים מלווים בתהליכי תכנון מורכבים וניהול פרויקטים, בהם נעסוק בעבודה זו.
בחלק הראשון תינתן  סקירה של מצב הארגוני של החברה, הבעיות בתהליך הניהול הנוכחי של פרויקט הקמת סניף, תובנות והפקת לקחים לקראת פרויקט הקמת סניף חדש בעיר חיפה.
 נעזר במספר כלים ושיטות לצורך תכנון וניהול הפרויקט:
PERT – Project Evaluation and Review Technique לוח גאנט – משך הפעולה –  גישה דטרמיניסטית וגישה סטוכסטית הפרויקט האמור הוא תכנון וביצוע הקמת סניף חדש בחיפה.
תהליך הפרויקט כולל מאות שלבים אותם נאחד לכדי 14 תהליכים משמעותיים ושונים ואותם נבחן בכל הכלים השונים. משך הפרויקט – כחצי שנה ברוטו ועלותו כ950,000 ₪ לפי הצעות מבצעי העבודה השונים. העלות כוללת את כל המפרטים והאביזרים + עבודה.
בחלקה השני של העבודה נשתמש בשיטת KAIZEN ו  J.I.T כדי לשפר את תהליכי העבודה בארגון.