הפרדת חלבונים בשיטות אלקטרופורזה, UV, וביורת

תקציר העבודה

הפרדת חלבונים דו"ח סופי                                                                                     תוכן עניינים
1.    גיליון שער -…i
2 .    מכתב מסירה …ii
3 .    תוכן העניינים ..iii
4 .    רשימת ציורים .iv 5.    רשימת טבלאות iv
6 .    תקציר –…v 7.    מבוא 1
7.1  מטרת הניסוי –…1
7.2   חלבונים -1
7.3   מבנה של חלבון –1
7.4   שיטות הפרדה של חלבונים -…2
7.4.1 הפרדת חלבונים ע"י שיקוע 2
7.4.2 אלקטרופורזה ..4
7.5 שיטות לקביעת ריכוז חלבון –5
7.5.1 קביעת חלבון בעזרת בליעת UV -..5
7.5.2 שיטת ברדפורד .5
7.5.3 ביורט 5
8 .    תיאור הציוד וחומרים -.6
8 .1  ציוד –.6
8 .2  חומרים -.6
9.    תיאור הביצוע …7
9.1  אלקטרופורזה –..7
9.2   שיקוע -…7
1 0. תוצאות ניסיוניות –…9
1 0.1  אלקטרופורזה –9
1 0.2   שיקוע -.10
1 1. דיון וניתוח תוצאות –13
1 1.1  אלקטרופורזה –13
1 1.2   שיקוע -.13
1 2. מסקנות –.14
1 3. המלצות –.15
1 4. מינוח 16
1 5. מקורות ספרות .17
1 6. נספחים –.11
תקציר בניסוי " הפרדת חלבונים " נעשו הפרדות בתי שיטות שהם אלקטרופורזה, UV, וביורת.
בשיטות UV וביורת נעשתה הפרדה של חלבון הביצה מהחלמון. החלבון הופרד לאלבומינים וגלובולינים ע"י צנטריפוגה, התמיסה שהתקבלה היא אלבומינים והמוצק גלובולינים. ע"י ספקרופוטומטר ומכשיר UV נמדדו הבליעות של כל אחד מדוגמאות. הבליעות שהתקבלו משמשים למציאת ריכוז דרך עקומת כיול. אחרי מציאת ריכוז של גלובולין ואלבומין בכל שיטת נמצא ששיטת UV יצאה יותר מדויקת.
בשיטת אלקטרופורזה נעשתה בדיקה של שלושת החלבונים הסטנדרטים : g-Globulin ,Amylase ,Albumin ותערובת של 2 חלבונים.שני ג'לים פוליאקרילעמידים הוכנסו לתוך מכשיר האלקטרופורזה, ונעשתה הרצאה במתח 200mV . לאחר הרצאה ג'לים הוכנסו לצביעה למשך 5 דקות, נשטפו במים והוכנסו למיקרוגל לצורך הסרת צבה. הועברו ליבוש. לפי התוצאות שהתקבלו נבנה עקומת כיול ונמצה נעלם וגם תוצאות הושבעו לספרות.