סמינריון על resveratrol (מולקולה ביין) כגורם מגן מפני איסכמיה של שריר הלב, ~20 עמודים, ~6000 מילים

תקציר העבודה

תקציר:
במחקרים אפידמיולוגיים נמצא כי בצרפת שיעור התמותה ממחלות לב וכלי דם נמוך. זאת חרף העובדה כי תפריטם של הצרפתים עשיר בשומנים, עובדה המהווה גורם סיכון למחלות לב ככלל ולטרשת עורקים בפרט. סתירה זו ידועה בכינוי "הפרדוקס הצרפתי". ע"פ אחת מהסברות הצרפתים אוכלים מעט מהכל ולכן שומרים על איזון על אף שמזונם נראה עתיר שומנים. לענייננו חשובה הסברה השניה, שצמחה בהתאם למחקרים אפידמיולוגיים, לפיה צריכת יין אדום בכמויות בינוניות (כוס ביום) עומדת ביחס הפוך להארעות מחלות לב והיא התשובה לפרדוקס. בתחילה סברו כי אתאנול, שהינו רכיב במשקאות אלכוהוליים, מעלה את ערכו של ה- "כולסטרול הטוב" high density lipoprotein- (HDL) בסירקולציה, ובצורה זו מגן מפני מחלות לב. אולם, משהתגלה הפוליפנול resveratrol ביין ב- 1992 הועלתה האפשרות כי הוא, הוא הגורם המגן מפני מחלות לב. או אז החלו מחקרים רבים בדבר פעילותו של resveratrol כגורם מגן מפני מחלות לב. בעבודה זו בדקתי  מה העלו מחקרים אלה, והאם אפשר לקשר בין תוצאותיהם לתמונה כוללת.