דו"ח מעבדה בכמיה של מזון: איפיון פעילות אנזימתית, קבוע פעילות ועיכוב מתחרה

מוסד לימוד
סוג העבודה
מקצוע
מילות מפתח , , , , , ,
שנת הגשה 2005
מספר מילים 2090
מספר מקורות 2

תקציר העבודה

דו"ח מעבדה:
 איפיון פעילות אנזימתית: קינטיקה קבוע מיכאליס-מנטן, עיכוב מתחרה תקציר:
בניסוי זה בדקנו ואיפיינו פעילות אנזימתית של אלקלין פוספטאז. חיפשנו מאפייני ראקציה אנזימתית עבור אנזים זה: סדר הראקציה, KM  ו Vmax.
את רמת הפעילות בדקנו ע"י כמות התוצר- פארא ניטרופניל . התבססנו על כך שכאשר התוצר עובר דה- פרוטונציה  הוא משנה צבע משקוף לצהוב. עובדה זו אפשרה לנו למדוד כמות תוצר בספקטרופוטומטר.
לשם כך הכנו עקום כיול בחלק הראשון של הניסוי, ע"י שימוש בריכוזים ידועים של תוצר. בחלק השני של הניסוי ניסנו לקבוע סדר ראקציה ע"י בדיקת ריכוז סובסטרט  כפונקציה של זמן. לצערנו,  תוצאות חלק זה לא היו מובהקות. בחלק השלישי של הניסוי מצאנו ערכי KM  ו Vmax בעזרת סדרת מבחנות בהן ריכוז הסובסטרט בסדר עולה, וזמן הראקציה נשמר קבוע. לבסוף בדקנו השפעת ריכוז מעכב שונים על הראקציה, ומצאנו שפוספט הוא אכן מעכב תחרותי.