הקשר בין רשתות חברתיות ושוק העבודה בתחום ההיי-טק בישראל

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח , , ,
שנת הגשה 2008
מספר מילים 6600
מספר מקורות 22

תקציר העבודה

תקציר העבודה נושא המחקר שלנו הוא רשתות חברתיות.
במהלך המחקר ננסה להצביע על הקשר בין רשת חברתית חלשה (קשר מסוג חלש) לבין חיפוש ומציאת מקום עבודה בשוק ההיי טק בישראל ברמות ניהול זוטרות (ר"צ) ומטה. נרצה להראות שקשרים חברתיים חלשים מהווים גורם משמעותי בחיפוש ובמציאת מקום עבודה. קשרים חלשים הינם גורם מפתח המאפשר אופציות רבות ומגוונות בתחום התעסוקה, ובנוסף יש להם תפקיד משפיע על המבנה החברתי.
"קרובים-רחוקים" ומכרים יוצרים רשת חברתית חלשה, בעוד שחברים קרובים יוצרים רשת חזקה. לצורך ההמחשה נבחר אינדיבידואל המכונה "X" ולו רשת של חברים קרובים היוצרים רשת חברתית קרובה ונמצאים בקשר הדוק אלה עם אלה. בנוסף אליהם יש ל"X" מכרים שרק חלקם מכירים זה את זה ונמצאים בקשר כלשהו. גם לכל אחד מהמכרים הרחוקים יש חברים קרובים משלו שיוצרים רשת חברתית קרובה, אך שונה מזו של "X". הרשת החברתית החלשה של "X" אינה חוליה רופפת בשרשרת, אלא יש לה תפקיד חשוב ומכריע בכך שהוא המקשר הבלעדי בין הרשת החברתית שלו לבין זו של מכריו. אלמלא הקשר של "X", שתי הרשתות החברתיות האלה אף פעם לא היו נפגשות ומכאן החוזק והחשיבות של רשת חברתית חלשה. כמו כן, נרצה להראות שקשרים חברתיים חזקים מהווים גורם משמעותי בבחירת מקום עבודה הבא.
עד כה הספרות עסקה בעיקר בדרך בה אנשים מחפשים ומוצאים את מקום עבודתם, אולם נראה כי צריך לתת את הדעת לגבי ההשפעה שיש לרשתות חברתיות על אותם אנשים ברגע הבחירה לגבי מקום עבודתם הבא. ההנחה היא שלאחר שמקום העבודה הגיש הצעת עבודה לאותו מועמד, לאחרון יש את חופש הבחירה לקבל את ההצעה או לדחותה, בטרם יחל את עבודתו במקום העבודה החדש. בהתקיים הנחה זו, חשוב לבדוק מהם הגורמים המשפיעים על החלטה זו, וליתר דיוק- מיהם הגורמים המשפיעים על החלטה זו.
בהמשך נפרט לגבי פרטי המחקר, נערוך סקירה ספרותית שתעזור להבין את הרקע למחקר ואת העבודות שנעשו עד כה בתחום ונציג את ממצאי המחקר. לבסוף נערוך דיון בו ננסה להסביר את תוצאות המחקר, להסיק מסקנות ולגעת בהשלכות התיאורטיות והמעשיות העולות מן המחקר.
תוכן עניינים
מבוא. 3
פרטי המחקר. 4
סקירה וניתוח של ספרות מחקרית. 5
ממצאים.. 11
דיון 14
מקורות. 22
נספחים..
5