דו"ח מעבדה בהנדסת תהליכים: ריכוז בממברנות

מוסד לימוד
סוג העבודה
מקצוע
מילות מפתח , ,
שנת הגשה 2006
מספר מילים 3355
מספר מקורות 8

תקציר העבודה

מעבדה בקורס "הנדסת תהליכים ותהליכים ביולוגים" תקציר – דו"ח מעבדה: ריכוז בממברנות דו"ח מעבדה זה מכיל מבוא מצויין ומקורי שזכה לבונוס!   בניסוי זה ביצענו ריכוז של תמיסת חלבון (0.1%) וסוכר (2%) דרך ממברנת Hollow Fiber ב-3 לחצים טרנס ממברנליים שונים, בתהליך אולטרה-פילטרציה.
 בתהליך זה, אפקט הריכוז מושג ע"י הוצאת מים ומומסים מתחת לגודל מסוים באופן סלקטיבי, דרך ממברנה חדירה למחצה.   במהלך הניסוי נבדק נפח הפרמאט כל 5 דק', ערך הבריקס נמדד כל 10 דק' וריכוז החלבון נמדד בתחילת הניסוי ובסוף כל מחזור סינון.
מסקנותינו מהניסוי הן:
      הסוכר עובר דרך הממברנה באופן לא סלקטיבי.
      פקטור הריכוז עולה עם העליה בלחץ הטרנס ממברנלי רק עד שלב מסויים. בלחצים גבוהים יותר לא זיהינו השפעה על פקטור הריכוז.
      ריכוז חלבון כתלות בלחץ הטרנס ממברנלי: לא הצלחנו להגיע למסקנה חד- משמעית, כיוון שלתוצאות לא הייתה מגמה ברורה.
      בתחום הלחצים הנבדק, התנגדות הממברנה עולה עם העליה בלחץ הטרנס ממברנלי .
      לא מצאנו קשר ליניארי בין שטף הפרמאט ללחץ הטרנס ממברנלי לכל טווח הלחצים הנבדק, אלא רק בטווח לחצים נמוך.
כדאי לנקות את הממברנה בין סינון לסינון להשגת תוצאות מדוייקות יותר.