סטריאוטיפים,ניטור עצמי אכילה

מוסד לימוד
מקצוע
מילות מפתח ,
שנת הגשה 2009
מספר מילים 7104
מספר מקורות 25

תקציר העבודה

העבודה הנוכחית בדקה כיצד חשיפת נשים לסטריאוטיפים נשיים משפיעה על העדפות המזון שלהן.  השערת המחקר המרכזית הייתה כי חשיפת נשים לסטריאוטיפים נשיים, באופן מרומז, תשפיע על העדפת המזון שלהן והן תעדפנה מזון "נשי" בהשוואה לנשים שלא יחשפו לסטריאוטיפים נשיים ועקב כך, העדפת המזון שלהן  תהיה  פחות ברורה ו"נשית". השערה משנית הייתה, שנשים בעלות ניטור עצמי גבוה, שיחשפו לסטריאוטיפים נשיים, יושפעו יותר מנשים בעלות ניטור עצמי נמוך תחת אותה חשיפה ובהשוואה לקבוצת הביקורת. בניגוד להשערה המרכזית, נמצא כי חשיפה לסטריאוטיפים נשיים לא השפיעה על העדפת סוגי מזון  ובדיקת המניפולציה העלתה שהמשתתפות בתנאי הניסוי השונים לא חוו יותר תחושת נשיות בעקבות המניפולציה. עם זאת, בהתאם להשערה המשנית, נמצא כי נשים בעלות ניטור עצמי גבוה, שנחשפו לסטריאוטיפים נשיים, העדיפו בברור מזון "נשי", יותר מנשים בעלות ניטור עצמי נמוך. בנוסף להשערות, נמצא אפקט עיקרי לניטור עצמי אשר התבטא בכך שנשים בעלות ניטור עצמי גבוה העדיפו מזון "נשי", יותר מנשים בעלות ניטור עצמי נמוך וזאת מעבר לתנאי הניסוי השונים. בדיון מוצעים הסברים לכישלון המניפולציה וכן בעיות בכלי המודד את העדפת המזון. בנוסף, מועלה חשיבותו של הניטור העצמי כמשתנה אישיותי שיכול להוות השפעה על היווצרות הפרעות אכילה.
 אף על פי שהמטרה המרכזית של המחקר לא הושגה והתוצאות לא העלו ממצאים חותכים לגבי האפקט של תופעת האיום הסטריאוטיפי על העדפות מזון של נשים, תוכן העניינים:
תקציר –…-3- מבוא -4- שיטה -10- תוצאות –.-13- דיון .-19- מקורות –.-23- נספח 1: פרוטוקול הניסוי …-26-