הנצרות הקדומה - - ציון: 100

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 11
מקצוע
קורס
מילות מפתח , , , ,
שנת הגשה 2009
מספר מילים 5005
מספר מקורות 100

תקציר העבודה

            ממ"ן 11
מקורות הנצרות הקדומה ושורשיה ההיסטוריים קורס 10531 – הנצרות הקדומה שאלות המטלה מטלה זו מוקדשת לפרק 1: המקורות שמהם אנו למדים על הנצרות הקדומה ושורשיה ההיסטוריים והתיאולוגיים שאלה
1      (35 נקודות) א.      הסבירו מהן השיטות שהוצעו במחקר לניתוח האוונגליונים ולהבנת הדרך שבה הם התגבשו.
ב.       לפניכם המסורת על טיהור בית המקדש:
מרקוס 11: 12-21; מתי 21: 12-20; לוקס 19:
 45-48; הדגימו את הבחנותיה של כל שיטה ונקודות הראות שלה בניתוח הסיפור שלעיל. תנו שתי דוגמאות לפחות לגישתה של כל שיטה.
ג.        העריכו את תרומתה של כל שיטה להבנת הטקסט ואת חולשותיה. היעזרו בתשובתכם בדבריו של טאקט המשולבים בפרק 1.
שאלה 2     (30 נקודות) א.      הסבירו כיצד אפשרה פרשנות הטיפולוגית והאליגורית לנוצרים לעגן במקרא את הבשורה הנוצרית. בססו דבריכם על דוגמאות. ב.      מדוע מקשה הפרשנות הטיפולוגית על חשיפת הרובד ההיסטורי של התיאורים האבנגליונים?
שאלה
3     (35 נקודות) שורשיה של הנצרות ביהדות או בעולם הפגאני?
דונו בשאלה זו בהתבסס על פרק 1 והמחקרים המשולבים בו. התייחסו בתשובתכם לזיקה של הנצרות לזרמים ביהדות מחד ולפולחנים שרווחו בעולם הפגאני מאידך. תנו בתשובתכם ביטוי למאמריהם של גרי ליס ודוד פלוסר בשאלה זו.
 1א ספרי האוונגליונים או ספרי הבשורות הינם ארבעה חיבורים הפותחים את הברית החדשה הנוצרית. חיבורים אלה מתארים את סיפור חייו ומותו (ותחייתו כמובן) של המשיח הנוצרי הידוע בכינויו ישו (או ישוע). חיבורים אלה מיוחסים למתי, מרקוס, לוקס ויוחנן שהיו מקורבים בצורה זו או אחרת לישו. שלושת האוונגליונים הראשונים נקראים האוונגליונים הסינופטיים בשל הדמיון הרב בתיאור הביוגרפיה של ישו: לידתו ממרים הבתולה, טבילתו בידי יוחנן המטביל, הניסיון של השטן, פעילות ההטפה שלו בגליל, העלייה לרגל לירושלים, מאסרו, שפיטתו בידי הנהגת ירושלים, צליבתו בגולגותא ומותו, חזרתו לחיים ביום השלישי ועלייתו לשמים לאחר ארבעים ימים. בשל הדמיון הרב בין החיבורים, וכמובן בשל השוני בניהם, מחקר אקדמי הינו מתבקש ואף רצוי. השיטות לניתוח האוונגליונים, הניסיונות להסביר את הדמיון והשוני בין האוונגליונים הולידו…