בפסיכולוגיה התפתחותית, ציון: 90

תקציר העבודה

 שאלה 1
א.      תיאוריית ההיקשרות (בולבי) – הנחת היסוד של תיאוריית ההיקשרות של בולבי, היא שהדחף הראשוני של הילד הצעיר, שמסייע לו בהישרדות, הוא הנטייה להיקשר לדמות המטפלת. מכאן, שנסיעה של ההורים לחופשה של שבועיים ופרידה מהילד, עשויים לגרום להתפתחות של דפוס היקשרות שלילי או לא בטוח, ולהפרעות בהתפתחות ובהתנהגות.
ב.      השלבים הפסיכו-סקסואליים (…
שאלה 2
סעיף א' מודל הטבעות של ברונפנברנר מתאר את ההקשרים המשפיעים על ההתפתחות בצורת טבעות, הילד נמצא במרכז המודל, ומוקף ב4 טבעות, כל אחת משפיעה על הטבעת אותה היא מקיפה, הן במישרין והן בעקיפין. ההקשר הראשון שעוטף את הילד הוא הביולוגי, הכולל את המורשת האבולוציונית, את המאפיינים הגנטיים והקשרים –
שאלה 3
חשיבות התורשה אכן רבה יותר בתקופה הקדם לידתית – ובייחוד בהתעברות, אז נקבע ההרכב הגנטי, בזכות תהליכים שונים (מיוזה, שחלוף), מובטח שהאורגניזם יירש את ההרכב הגנטי שלו מזוג הוריו, ושהרכב גנטי זה יהיה ייחודי. כבר בשלב הזה השפעה סביבתית יכולה לגרום להפרעה בהתפתחות (אי יכולת של כרומוזום לעבור את תהליך המיוזה, שעשוי לקרות בגלל נזק סביבתי לאיכות הביצית – עשוי להביא להתפתחות תסמונת דאון). השפעת הסביבה מתחילה לתת אותותיה ביתר שאת כבר החל משבוע 7 להריון – בשלב זה נקבע מינו של העובר, הגונדות – בלוטות המין הפרימיטיביות של …
שאלה 4
סעיף א':
תשובה ב' – הקושי ללמוד קריאה נובע …