חלב

תקציר העבודה

עבודה להגשה בקורס:
תורת המזון הטבעי בגישה ההוליסטית חלב שם המרצה:  תוכן עניינים
מבוא
..
3
רקע
כללי 4
ערכים תזונתיים -5
פחמימות 5
חלבונים 5
  שומנים ..6
ויטמינים ומינרלים 7-8
תהליך הפקת החלב בתעשייה 9
קשר בין חלב פרה וסרטן -.10 קשר בין חלב עזים והמערכת החיסונית ..11
ביקור ברפת …
12-13
סיכום ..14
ביבליוגרפיה -…משפטים נספחים –…
16
מחקרים על חלב פרה –17
מחקרים על חלב עזים -…18
תמונות- משק שיף –…
19
מבוא
במסגרת לימודינו בקורס תזונה בגישה ההוליסטית נתבקשנו לבחור מזון ולכתוב עליו עבודה שמתמקדת בערכיו התזונתיים.
בחרנו לחקור את נושא החלב מפני שנושא זה רחב מאד והתעשייה שלו פרשה כנפיים. יחד עם זאת תעשיית החלב מעוררת הרבה סימני שאלה בשנים האחרונות בעקבות מחקרים חדשים שנעשו ופורסמו והובילו לבלבול רב בנושא.
התמקדנו במשקה החלב וערכנו השוואה בין חלב פרה ועזים- הנפוצים ביותר כיום.
בעבודה זו אנו סוקרות את ערכיו התזונתיים של חלב הפרה תוך השוואה לחלב עיזים.
נדבר על סוכר החלב- הלקטוז, חלבוני החלב- חלבוני מי גבינה וקזאין, הרכב שומן החלב וויטמינים ומינרלים- שהחשובים ביניהם סידן, זרחן,בי 12, ויטמין די.
בהמשך נדבר על תהליך הפקת החלב בתעשייה- סינון והפרדה, שחזור, המגון ופסטור.
במהלך כתיבת העבודה הגענו למשק חקלאי וערכנו ביקור ברפת בשעת החליבה ושם הרפתן הסביר לנו על העבודה ברפת וחיי הפרות.
                                                                                                                                                                                                                קריאה מהנה…