מבוא לחשיבה חברתית

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 15
מקצוע
קורס
מילות מפתח , , ,
ציון 100
שנת הגשה 2016
מספר מילים 1327
מספר מקורות 4

תקציר העבודה

ממ"ן 15- מבוא לחשיבה חברתית ראשי פרקים של העבודה:
שאלה
1 הערכת תיאוריות                   א. קיימים מספר קריטריונים להערכת תיאוריות:
קוהרנטיות – כוללנות – ראיות – השלכות פוליטיות ומוסריות – ב. הערכת התיאוריה של מרקס לפי הקריטריונים להערכת תיאוריות הערכת התיאוריה של ובר לפי הקריטריונים להערכת תיאוריות שאלה 2
הקשר בין מגדר לזהות גישתו של טרנר קווי הדמיון והשוני המגדירים קבוצות חברתיות ומגדריות כמה אנו יכולים לעצב את זהותנו כרצוננו ממ"ן 15- מבוא לחשיבה חברתית שאלה
1 הערכת תיאוריות                    א. קיימים מספר קריטריונים להערכת תיאוריות:
קוהרנטיות – בהירות טענותיה ומושגיה המרכזיים של התיאוריה, היגיון בשרשרת ההנמקות הקושרת בין הטענות והמושגים שלה ומפיחה בהם רוח חיים, סבירות ודיוק בהנחות המסתתרות מאחורי המושגים וההנמקות. יש לבדוק האם מושגיה וטיעוניה המרכזיים של התיאוריה הם בהירים וחד משמעיים, ולשאול שאלות בדבר ההנחות שהתיאוריה מניחה בנוגע לטיבם של המבנים החברתיים ושל התנהגותם ומניעיהם של בני האדם.
כוללנות – ישנם מחקרים שעסוקים בתופעה ספציפית בחברה מצומצמת ספציפית אך הרבה מהמחקרים שואפים להיות כוללניים: דהיינו, להיות רלוונטיים לחברה כולה או אפילו למספר רב של חברות. בבואנו להעריך תיאוריה עלינו לשאול באיזו מידה התיאוריה כוללנית: האם היא מתייחסת לחברה מסוג מסוים או לפלח רחב יותר? האם היא מספקת הסברים לכל תחומי החיים החברתיים או רק לתופעות חברתיות מסוימות?
ראיות – כל הטענות של המחקר חייבות להיות מוכחות ומאוששות. הראיות אמורות לתרום לחיזוק התיאוריה. בבואנו לבחון באיזו מידה התיאוריה נתמכת על ידי הראיות, יש לשאול עד…