ג'נוסייד

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 11
מקצוע
קורס
מילות מפתח
שנת הגשה 2015
מספר מילים 1553

תקציר העבודה

מ"מן 11 – ג'נוסייד שאלה 1:
עפ"י החלטת העצרת הכללית של האו"ם רצח עם מוגדר כשלילת הזכות לחיים מקבוצות של אנשים ולא מן הפרט. פעולה של רצח עם אמורה לזעזע את האנושות כולה, והיא נוגדת לחלוטין את האמונות והמטרות של האו"ם. רצח עם מתבצע כאשר קבוצות גזעיות, דתיות, פוליטיות, וכ"ו מושמדות ( חלקן או מקצתן ), והעונש על עבירות מסוג זה צריכות להיות עניינן של הקהילה הבינ"ל. רצח עם הינו פשע ברמה הבינ"ל ועל העולם מוטלת המשימה לגנות את המעשה ובמקביל לדאוג כי מבצעיו ייענשו ( בין אם הם פרטיים או ציבוריים). ההגדרות לג'נוסייד עפ"י מסמך זה בעצם צמצמו את הגדרות רצח העם לפעולה פיזית בלבד אך מנגד הרחיבו את קבוצות הקורבנות בכך שהוסיפו "קבוצות פוליטיות ואחרות". חשוב –
שאלה 3:
בכל מקרה ג'נוסייד יש שלוש קבוצות עיקריות שקשורות לתהליך:
צד ראשון:    המבצעים.                       צד שני:        הקורבנות.
צד שלישי:   שאר העולם- בין אם נקרא להם "העומדים מן הצד" או "העומדים  מנגד" או אלו ה -"אדישים".
את הצד קבוצת הצד השלישי ניתן לחלק לשלוש קבוצות נוספות, והן:
1.      המסייעים לרוצחים – אלו התומכים במעשה משיקולים תועלתיים. קבוצת המבצעים נתפסת כצד אשר ניתן להפיק רווח מן הקשר עימו. אלו המסייעים לרוצחים בדרך כלל יהיו רבים יותר מאלו שיסייעו לקורבנות. הסיוע בא לידי ביטוי באיתור הקורבנות, באספקת הנשק או …
מדינות אפריקה: ביחד עם "הארגון לאחדות אפריקה" סרבו להודות בעובדה שאכן מתקיים ברואנדה ג'נוסייד. בוועידה שהתכנסה בטוניס דובר על "פשעים נגד האנושות" שמתרחשים ברואנדה אך לא הצביעו מי ביצע את הפשעים. היו מדינות שסיפקו נשק, היו שלא אפשרו לפליטים לקבל הגנה בשטחן ויותר מכך, אף החזירו את הפליטים חזרה לאזור הדמים. קניה וקמרון אף סיפקו מקלט מדיני  לאישים בכירים בממשלת רואנדה שנאשמו באחריות ישירה לרצח. …