בין ציון לציונות קורס 10121

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 12
מקצוע
מילות מפתח
שנת הגשה 2016
מספר מילים 1263

תקציר העבודה

ממ"ן 12 – בין ציון לציונות קורס 10121
שאלה 1:
א.      רשמי מסע אלו נכתבו על ידי הרצל בעקבות מסעו לארץ ישראל בשנת 1898.
לביקור זה של הרצל היו כוונות מדיניות. הרצל נפגש באוקטובר 1898 עם הקיסר הגרמני – וילהלם השני בקושטא. מטרת הפגישה הייתה לקבל ממנו חסות גרמנית להתיישבות היהודים בארץ ישראל ( ציונות מדינית ). ב.      ברשמי מסעו מתאר הרצל את היהודים שהתיישבו כבר בארץ ישראל ומתייחס בעיקר לדרך שבה הם לקחו אדמות יבשות ודלות והפכו אותן לאדמות עשירות שמניבות מכל טוב. עוד מספר הרצל ברשמיו על רוח המתיישבים שהיא חיובית ואופטימית ומצב רוחם מרומם, ועד כמה שהוא נהנה לראות שזה המצב. הוא מתאר כיצד הם עוסקים במלאכת ההתיישבות בארץ בגאווה וללא מורא – הרצל מאוד שמח על הדברים שעיניו רואות ביישוב היהודי, ואלו מספקות לו תחושות טובות לעתיד על העשייה ועל ההתיישבות בארץ ישראל בכלל. יחד עם זאת הרצל מבין שישנה עוד –
שאלה 2:
בחזית הבינלאומית אנו עדים לכך שכבר ב- 1896 החל הרצל את פעילותו המדינית להשגת מדינת היהודים. הרצל נפגש עם המדינאים הגדולים ביותר בעולם של אותה תקופה –  מצרפת, מרוסיה, מהאימפריה העותמאנית, מבריטניה, מגרמניה, מהקיסרות האוסטרו – הונגרית, וממדינות נוספות. מטרותיו בפגישות אלו היו לזכות בהכרה משפטית בינלאומית ולקבל ערבויות בינלאומיות לבעלות החוקית על ארץ ישראל. הרצל הציג לחזית הבינלאומית את פתרון מדינת היהודים בצורה דיפלומטית כזו שהפתרון הוא גם בשבילם. ( הקמת מדינת היהודים הינה אינטרס בינלאומי ). הרצל ניסה אף להיפגש עם השולטן העות'מאני בכדי לאשר מולו את רעיונותיו, בדרכו הדיפלומטית הכין הרצל הצעה לשולטן שהיא הצעה דיפלומטית בכדי שיסכים לבקשותיו ( עזרה כלכלית, ועזרה עם בעיית הארמנים ). למרות …
שאלה 3:
א.      הרקע לקבלת ההחלטה על ידי הקונגרס הציוני השמיני ב-1907 לאחד בין הזרם המעשי והזרם המדיני היא ההבנה של "וולפסון" שהיה מנהיג התנועה באותן שנים, כי חייב למזג בין כלל הדרכים, שאין תשובה אחת נכונה. וולפסון מבין שחייבים הכרה מדינית וערבויות בין לאומיות, אך במקביל צריך כן להמשיך בעשיית ההתיישבות בארץ ישראל , ובוודאי להמשיך בהכשרת הלבבות הרוחנית של העם היהודי על ידי הגברת תחושת הלאומיות והחינוך. הרקע ההיסטורי לקבלת ההחלטה נובע מהקרעים התמידיים בתנועה בין שלושת הזרמים וחוסר ההסכמות ביניהם ( דוגמת הטריטוריאלי סטים ). ב.      על פי נאומו של וולפסון "הציונות הסינתטית" היא ציונות שתשלב בין כלל זרמי …