מהלך טיפול בתזונה

תקציר העבודה

העבודה מתארת מהלך טיפול בתזונה:
תיאור מקרה של אדם עם עודף משקל, הסובל מעצירויות ופרוסטטה מוגדלת עם רקע של מחלות לב – האבחון שלו, האנמנזה, הרציונאל הטיפולי, התאמת הטיפול התזונתי + תפריט ותוספי מזון והמלצות נוספות.
תוכן העניינים:
עמ' תיאור מקרה
3 ניתוח הנתונים
4 הצעה לתפריט 7
תיאור מקרה מין:     זכר גיל:      53
גובה:    175 ס"מ משקל:  93 ק"ג הערות:
·        עצמאי.
עובד קשה פיזית.
·        לא אוכל כל היום. אוכל רק בערב כשמגיע הביתה.
·        רקע של מחלת לב.
·        סובל מפרוסטטה מוגדלת.
·        סובל מעצירויות.
·        אינו עושה פעילות גופנית.
ניתוח הנתונים עפ"י נתוני המשקל של המטופל ביחס לגובהו, משקלו אמור להיות בין 65-75 ק"ג.
מאחר והוא שוקל 93 ק"ג – הוא זקוק לדיאטת הרזיה.
כמו-כן, הוא בעל רקע של מחלת לב, לכן נפחית לו מהתפריט מזון המכיל חומצות שומן רוויות השוקעות בכלי הדם, ונוריד מהתפריט שומנים מחומצנים כמו: מטוגנים, מרגרינה ושומן מוקשה.
לעומת זאת, נשלב בתפריטו:
·        מזון התורם לניקוי כלי הדם (מזון המכיל חומצות שומן בלתי רוויות כמו אומגה 3) כגון:
אגוזים, שקדים, סויה, קינואה, דגי ים צפוניים: מקרלים, טונה, סרדינים, ושמן דגים.
·        מזון עשיר בגופרית התורמת לדילול הדם: כרוב, כרובית, בצל, שום, קטניות.
·        מזון העשיר בחומצה האמינית מתיונין המונעת הצטברות שומן בכבד ובעורקים ומשפרת את זרימת הדם: ביצים, דגים, בשר, שעועית, שיבולת-שועל, עדשים, סויה, זרעונים, שום, בצל, יוגורט.
·        מזונות נוספים שטובים לדיאטה דלת שומן, לבעיות לב ולהפחתת ספיגת הכולסטרול: חומוס, שמן זית, חומץ תפוחים, לציטין, אצות ים, אורז מלא, כוסמת, שעורה, פירות(בגלל האשלגן שהם מכילים), ירקות, מיצים טבעיים, קנולה, שמן זית ומזונות העשירים בחיידקים פרוביוטים.