מהלך טיפול בטווינא

תקציר העבודה

העבודה מתארת סידרת טיפולים בטווינא – אבחון באמצעות תשאול המקיף את כל תחומי החיים של המטופל (פיזית ונפשית), אבחון לשון, סיכום האבחנות על פי כללי הרפואה הסינית (סטגנציית דם, חוסר דם בכבד, חוסר צ'י בטחול, חום בדם, לחות חום וכו') ופירוט התוכנית הטיפולית.
פגישה מס' 1 – 1.5.16
שאלון למטופל   שם: י.א                 מין: נקבה               גיל: 26
גובה: 1.55 מ'                   משקל: 48 ק"ג מצב משפחתי: רווקה ארץ לידה: ישראל                 עיסוק: בבוקר עוסקת בניהול לוגיסטי במפעל ייצור, בערב- סטודנטית.
סיבות ההגעה לטיפול (מתי החלה הבעיה, משך הבעיה, אופיה, מה מקל ומה מחמיר? סימפטומים, בירורים רפואיים, סוג הטיפול שמקבל – מינון יומי משך זמן הטיפול):
כאבי שכמות, גב תחתון, לעיתים צוואר תפוס, כאבי רגליים וכאבים בשורש כף היד– לא תמיד, מופיע לסירוגין מאז שהחלה ללמוד במקביל לעבודה. מופיע בעיקר כשיש הרבה עומס בעבודה ובלימודים, ובישיבה מרובה מול המחשב (בעבודה).
מתקשה להרדם כשחשה בכאבים הנ"ל. מה שמקל זה עיסוי להזרמת הדם בכל הגוף, תרגילי מתיחות (שלא מקפידה לבצע מפאת חוסר זמן).
לא נעשו שום בירורים רפואיים בנוגע לכך.
בעיות במערכת העיכול בהווה ובעבר (צרבות / גיהוקים / שיהוקים / אולקוס / בחילות / הקאות / כבדות ועייפות משמעותיים לאחר הארוחות / כאבי בטן-מיקום / שלשולים / עצירות / גזים / נפיחות / רעשי בטן / טחורים / פיסורה, אפנדיציטיס, בעיות בכיס מרה / בכבד)?
– לעיתים הרגשת עייפות ולאות לאחר ארוחת הצהריים.
– מעט גזים, במיוחד כשהיציאות לא סדירות.
האם היציאות סדירות? כל יום / כמה פעמים ביום? צורה (קשה/רכה מדי)? שוקע/ צף? צבע? מלווה בכאב? ריח שונה מכרגיל?
במשך השבוע, היציאות סדירות, 4-5 פעמים ביום, בדר"כ יציאות רכות, בצבע חום בהיר, לעיתים צפות. רוב הזמן עם שאריות מזון לא מעוכל.
בסוף השבוע / בחופשים, לעומת זאת, ברוב המקרים אין לה יציאות – היא טוענת שזה בגלל שהיא שותה הרבה פחות מאשר במשך השבוע.
שימוש במשלשלים (בכדורים / בתה וכו')? לא.
אפטות בפה / בלשון?
אין.
יובש בפה? לא.
בעיות שיניים (חלשות וכו'), חניכיים?
 לעיתים רחוקות יש דימום בחניכיים בעת צחצוח השיניים.
הרגלי תזונה:
צמחוני / טבעוני / בשרי?
צמחונית + לא אוכלת בכלל דגים ופירות (חוץ מאבטיח, מלון, ולעיתים רחוקות מאוד פירות הדר) .
צריכת סוכרים / מלח עודפים?
לא.
תאבון (חוסר / עודף)?
רגיל.
מה אוכל לארוחת בוקר+שעה?
6:45 – פרוסת לחם עם גבינה לבנה / קוטג' / חומוס / טחינה / עוגה / וופלים / קורנפלקס. שותה: תה ירוק / משקה קקאו עם 1/4 כוס חלב ללא סוכר.
ארוחות ביניים+שעה? לא בשעה קבועה – יכול להיות ב- 9:00 /
1 1:00 / בכלל לא: גמבה / קולורבי / כרוב סגול / מלפפון + יוגורט ביו עם 10 שקדים קלופים.
לארוחת צהריים+שעה?
1 2:00 (בחדר אוכל של העבודה)– מרק ירקות/קטניות עם קרוטנים ושקדי מרק + שינצל סויה / תירס / פשטידת ירקות + פחמימות (אורז / קוסקוס, תפו"א / צ'יפס).
לעיתים לוקחת כקינוח גלידת פרווה.
ארוחות ביניים+שעה? בדר"כ לא אוכלת כלום בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב.
לעתים רחוקות: עוגיות / וופלים מצופים / שוקולד.
לארוחת ערב+שעה? לא בשעה קבועה, תלוי מתי חוזרת מהלימודים (זה יכול להיות גם ב- 22:30): פסטה / אורז מלא + תבשיל חומוס / פתיתים / פיצה / חביתה בפיתה / לחמניה עם טחינה / חומוס / גבינות למיניהן.
לעיתים רחוקות: סלט ירקות.
בסופ"ש התזונה משתנה משמעותית? כיצד? אוכלת בעיקר ג'אנק (חטיפים מלוחים, עוגות, עוגיות, וופלים) – כי יש לה יותר זמן, במיוחד מול הטלוויזיה.
סוג מזון מועדף?
פחמימות(אורז, תפו"א, פתיתים, פסטה), ופיצה.
שתיה (סוג , כמויות)?
במשך השבוע מיים בלבד (מלבד בבוקר כששותה: תה ירוק / קקאו) – מקפידה לשתות כ- 2 ל' ביום.
בסופ"ש / בחופשים בכלל לא מקפידה לשתות (כי בעבודה היא ממלאה כל בוקר בקבוק של 2 ל' ומציבה לה זאת כמטרה לשתות עד סוף היום – ובבית לא…) ושותה מיצים של פריגת (ללא חומר משמר) ובירה שחורה.
צמא (כן / לא, מתי, למשקה קר / חם בכמויות גדולות / קטנות)? צמאה רוב הזמן למשקה צונן (לא קר מדי ולא חם מדי) בכמויות גדולות.
טעם לוואי בפה(מרירות / חמיצות)?
לא.
אלכוהול?
קפה-באיזו תדירות? לא.
שינויים בחוש טעם / ריח?
מעידה שתמיד היה לה חוש ריח וטעם מפותחים, אך טוענת שלפני מס' חודשים שמה לב שחוש הריח שלה נעשה קהה יותר משום מה (היא לא יודעת להסביר למה), אך זה עבר…
קשר בין אוכל לנפש (אוכל הרבה כשעצבני / משועמם וכו')?