פסיכולוגיה התפתחותית -!!!

תקציר העבודה

הנושא:
מטלת מנחה מס' 13
שאלה מס' 1
א.      חברות הינו תהליך בו הילד לומד את כללי החברה בה הוא חי, הנורמות שבה והערכים אותם היא מנחילה. תהליך זה מתחיל בשנות הגיל הרך בעיקר מפני שהפעוט שואף לרצות את הוריו או דמויות סמכותיות אחרות בסביבתו (כדוגמת גננת, מטפלת או דמות משפחתית בעלת סמכות), והחל מגיל הגן מתפתח כאשר הילד מטמיע את כללי החברה, הנורמות והערכים כחלק ממנו והופך אותם לחלק מהאישיות שלו, כלומר מפנים אותם בהתאם לחוויותיו מהגיל הרך.
ההשקפה המסורתית אומרת שתהליך החברות מגיע מהסביבה החיצונית של הילד ('חברות מבחוץ'), כאשר ההורים או מבוגרים סמכותיים אחרים בחברה מלמדים את הילד כללים, ערכים או נורמות. פרויד, שהאמין כי הילד מכיל יצרים ודחפים מולדים, טען שעל ההורים לשלוט בדחפיו הביולוגיים של הילד באופן מתון על מנת שהוא ישתמש במרץ היצרי שלו –    שאלה מס' 2
א.      בשלב ההתקרבות מחדש, התינוק – שבשלב האימון חש שהוא כל-יכול והתרחק מהאם – מגלה את הקושי בהתמודדות עם העולם לבדו ושואף להתקרב לאם מחדש. בו בזמן, במקביל לרצון להתקרב לאם, בוער בתינוק יצר הספרציה. הרצונות המנוגדים הללו מבלבלים את התינוק: מצד אחד הוא רוצה להתקרב לאם, ומצד שני הוא שואף להמשיך בתהליך הספרציה. הדבר יוצר אצלו קונפליקט שמתבטא בכמה היבטים, כאשר אחד מהם הוא ההבנה שהאם לא תהיה קרובה אליו באותה הצורה שהיא הייתה קרובה אליו בשלבים שקדמו ללידה הפסיכולוגית (בעיקר בשלב הסימביוטי). בשלב הסימביוטי התינוק חווה את …
שאלה מס' 3
א.      תשובה ד' ב.      תשובה ב' ג.       –
P
1 .       40/40
2 .      
3 0/30
3 .      
3 0/30 –      100/100 עבודה יפה מאד בהצלחה