פסיכולוגיה חברתית - - בדוק + הערות מנחה2

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 12
מקצוע ,
קורס
מילות מפתח , , ,
ציון 80
שנת הגשה 2015
מספר מילים 1081
מספר מקורות 4

תקציר העבודה

ממן
1 2
1 )     תאוריית ההכרות עם העצמי (טרופה)- אנו שואפים לקבל מידע מפורט בתחומים שלגביהם אנו בטוחים ביכולות שלנו. ההנחה היא שלאדם יש מניע ללמוד את עצמו ולפתח הערכה מציאותית של יכולות ומגבלות. תיאוריה זו עוסקת בשאיפה שלנו להשיג מידע נכון ומדויק אודותינו בייחוד בתחומים בהם אין אנו בטוחים ביכולתנו. –
הצגה טובה מאוד של התיאוריה 15/15

2 )     תיאורית ההאדרה העצמית- אחד הצרכים המכוונים התנהגויות רבות הוא הצורך לראות את העצמי באור חיובי. השאיפה להאדרה עצמית מתבטאת בהתנהגויות המיועדות להעלות את ההערכה העצמית. היא מבטאת את השאיפה להתמודד בהצלחה עם אתגרים קשים, ולזכות באהבה ובהערצה של הזולת. הצורך בהאדרת העצמי ובהגנתו מתבטא בדרכים רבות, ולרוב האנשים דעה חיובית לגבי עצמם, דעה המתבססת ככל הנראה גם על הטיות בתפיסת המציאות. נראה כי לעיתים קרובות אנו תופסים את כישורינו, יכולותינו והתנהגויותינו כחיוביים יותר ממה שהם באמת, ונוהגים להמעיט בהערכת חסרונותינו.
תארת את מהות הצורך אך חסרה הצגה של תיאוריה (למשל תיאוריית שימור הערך העצמי של טסר) 5/15
2 0/30
2 ) א. שתי תחבולות שכנוע:
1. כדור-נמוך:
תחבולת שכנוע שבה פותחים בהצעה נמוכה שקשה לסרב לה. "זורקים" מחיר נמוך בשלב הראשון של העסקה ולאחר שהדבר מוסכם אומרים שחלה טעות ושואלים אם האדם עדיין מעוניין בעסקה. עצם המחויבות להיענות להצעה הראשונה מאפשרת …
הגדרה והסבר טובים מאוד 10/10
2 . דלת בפרצוף- טכניקה הפותחת בבקשה גדולה ומוגזמת, שרוב האנשים יסרבו לה, ולאחר הסירוב מציגים בקשה צנועה יותר. הצורך לגמול לסוכן ההשפעה על הויתור, מדרבן …
הגדרה והסבר טובים מאוד 10/10 ב. דוגמא לתחבולת " כדור-נמוך": לא מזמן נתקלתי בפרסומת למחשב נייד מחברה מוכרת שבו הודגשה העובדה כי זהו "מבצע חסר תקדים לסטודנטים!".  בהמשך צויין שמחיר המבצע הינו 1690 ₪ בלבד.
עובדה אשר הסבה את תשומת ליבי וגרמה לי להביע עניין רב –
דוגמא טובה מאוד
1 0/10
4 0/40
3 ) תאוריית הדיסוננס הקוגניטיבי נחקרה בתחומים הבאים:
1. הצדקת התנהגות סותרת עמדה – לפי תאוריה זו, ככל שיש לאנשים פחות סיבות להתנהג באופן הסותר עמדה שלהם, כך יגבר הלחץ הפנימי שיחושו לשנות את עמדתם כך שתתאים להתנהגותם. מידת שינוי העמדה תלויה לא רק בעוצמת הדיסוננס אלא בתחושת אחריות אישית להתנהגות ובתוצאותיה. שינוי העמדה יתרחש בסבירות גבוהה יותר כאשר תוצאות ההתנהגות שליליות באופן משמעותי ושהאדם תופס עצמו כאחראי לה. 4/4
2 . הצדקת מאמץ- בתיאוריה זו הניחו החוקרים שאדם מתנסה בדיסוננס כשהוא משקיע מאמצים ניכרים – גופניים, כספיים או נפשיים – למען מטרה חסרת ערך או תכלית. היעדר ההתאמה בין המאמץ שהושקע לבין הערך של המטרה או ההישג הוא מצב מעורר מתח.  כדי להפיג את המתח יש צורך לתקן את האי-התאמה, ודרך נוחה לעשות זאת היא לשנות –
דיסוננס קוגניטיבי בראיה מחדש; חוקרים הציעו עוד 4 תנאים שהכרחיים להתעוררות תחושת דיסוננס; * בחירה חופשית בהתנהגות *תוצאות שליליות משמעותיות * עירור פיזיולוגי להתנהגות סותרת עמדה צריכה להיות תוצאה שלילית וזו מלווה בתחושת אחריות אישית. שני אלו גורמים לעירור פיזיולוגי המיוחס להתנהגות שבוצעה. ייחוס העירור הפיזיולוגי למצב מעורר הדיסוננס …