ביולוגיה כללי ב'

מוסד לימוד
סוג העבודה
מספר ממ"ן 14
מקצוע
מילות מפתח ,
ציון 93
שנת הגשה 2017
מספר מילים 1103

תקציר העבודה

ממ"ן 14:
שאלה 1:
1.      ילד בן 8 שחוסן כנגד חצבת בגיל שנה ובגיל 7 – לא אחסן כיוון שכבר קיבל חיסון פעיל.
2.      איש בן 50 שסיפר שחלה בחצבת כשהיה בן 6 – אחסן חיסון פעיל, כיוון שחלה לפני הרבה שנים כדאי לתת חיסון כדי לשפר את הזיכרון החיסוני של הגוף
3 .      אישה בת 30 שיש לה בדיקה המעידה על כך שיש בגופה IgG לחצבת – לא אחסן כיוון שכבר יש בגופה את הנוגדנים.
4 .      ילד בן 5 שחוסן פעם אחת בלבד בגיל שנה – אחסן חיסון פעיל (זריקת דחף).
5.      ילד בן 14 שחלה בחצבת בגיל 13.5 – לא אחסן, כיוון שחלה כבר בחצבת יש בגופו את הנוגדנים למחלה.

שאלה
2 :
א.      תגובת רגלו של יוסי מכונה תגובה דלקתית. היא תגובה של מערכת החיסון, תגובה מקו ההגנה השני – תגובה לא ייחודית. בעת חדירת עצם זר לתאי האפידרמיס (חדירה ל'שכבת העור') נוצרת תגובה דלקתית. תאי הדם הלבנים מזדמנים דרך שכבת תאי האפיתל של כלי הדם ועוברים לאפידרמיס בו תוקפים הם את הפתוגנים. תגובות כמו חום ואדמימות נוצרות במקום עקב התרחבות כלי הדם. כאב מורגש בגלל שאותות כימיים מקומיים ועליה בלחץ הנוזל מגרים את קולטני הכאב. ב.      תגובת הדלקת היא חלק ממערכת החיסון המולדת. היא אינה תגובה ייחודית, הפעלה של …
שאלה
3 :
·         בסקר תזונה שנערך בקרב אוכלוסייה צמחונית נמצא שרוב בני הנוער לא היו רעבים ובכל זאת סבלו מתסמינים של חוסר בחלבונים – בני הנוער לא היו רעבים כיוון שהם אכלו מזונות שעשירים בסיבים תזונתיים (דגנים פירות וירקות). הסיבים מקנים תחושת שובע מהר יותר ולאורך זמן רב הודות לעובדה שהם סופחים מים ומתנפחים. ההתרחבות של הקיבה, מורידה את ההפרשה של הורמון הרעב, ונוכחות המזון במערכת העיכול מעוררת הפרשת הורמונים המגרים את מרכז השובע במוח. למרות תחושת השובע הם עדיין סבלו מתסמינים של חוסר בחלבונים כיוון שיש שחומצות אמיניות מסויימות שהגוף שלנו לא יכול לייצר ואנחנו חייבים לקבל אותן מהמזון. רוב החלבונים שבבשר הם חלבונים שלמים ואילו החלבונים שנמצאים בצמחים הם "לא שלמים" כיוון שחסרה להם חומצה אמינית אחת או יותר החיונית לגופנו. ניתן לקבל את כל החומצות האמיניות החיוניות ממזון צמחי בלבד אך יש לצרף יחד מזונות …
·         שאלה 4:
א.      אייל לא שתה במהלך כל הטיול לכן הגוף שלו יפריש כמו קטנה של שתן והוא יהיה מאוד מרוכז.
ב.      החלק היורד של לולאת הנלה – תקטין את חדירותה למים.
החלק העולה של לולאת הנלה – תוציא פחות נתרן לנוזל הבין ריקמתי כדי שפחות מים יכנסו.
ג.        –