רעיון מימוש "ברית הזוגיות" מ3 נקודות מבט שונות- פונקציונליסטית, קופליקטואלית ואינטראקציונית

תקציר העבודה

מטלה
1 – סוציולוגיה וחברה ישראלית:
מדינת ישראל מתבססת על שני ערכים:ערכים יהודיםוערכים דמוקרטיים. שני ערכים אלו מתנגשים בנושאים רבים. אחד מהנושאים הללו הוא נישואים. לפי הדמוקרטיה- יש לאפשר לכל זוג שמעוניין להתחתן להתחתן בכל דרך שיבחר. ולפי היהדות- יש להתחתן במסגרת דתית, כלומר דרך הרבנות. בנושא הנישואים מדינת ישראל תומכת בגישה הדתית, ועל כן זוגות חד מיניים בישראל אינם יכולים להתחתן. לאחרונה הועלו על סדר היום הציבורי בישראל מספר הצעות לנסח בחוק את מימוש "ברית הזוגיות" לאותם זוגות שלא יכולים להינשא ברבנות. בשונה מנישואים דתיים, הצעות החוק קובעות שמקור תוקפן של הזכויות והחובות ההדדיות של בני הזוג הוא בהסכמתם להתקשר בחיים משותפים, הנוסחים השונים למימוש ברית הזוגיות מאפשרים הכרה של המדינה בנושאים חד מיניים. הצעות אלה שנויות במחלוקת בציבור הישראלי. בעבודתי אציג כיצד הנושא הנ"ל מתקשר ל3 הפרדיגמות: הפרדיגמה הפונקציונלסטית, פרדיגמת הקונפליקט ופרדיגמת האינטראקציה הסימובלית. הפרדיגמה הפונקציונלי סטיתתופסת את החברה כמערכת הרמונית ומדגישה היבטים של יציבות חברתית. שינויים חברתיים מהירים נתפסים כמסכנים את היציבות ואת הקיום החברתי. בטקסט שהובא להלן נפתלי בנט ואלי בן דהן מייצגים את הפרדיגמה הפונקציונלי סטית. שניהם מפחדים משינויים ורוצים לשמור על המצב הקיים, לפיו זוגות מהקהילה ההומו-לסבית לא יכולים …
הפרדגימההקונפליקטואליתלפי פרדיגמה זו, החברה אינה מערכת הרמונית. הפרדיגמה רואה את החברה כבעלת ניגודי אינטרסים מהותיים ועקרוניים בין קבוצות חברתיות שונות. ניגודים אלו יוצרים קונפליקט חברתי מתמשך ועמוק, אשר יביא לשינוי חברתי. הקבוצההשלטתרוצהלשעתקאתהמצבהקייםוהחלשהרוצה לשנותאת המצב הקיים. –
הפרספקטיבה האינטראקציונית- פרדיגמה זו מסתכלת על המיקרו, על הפרט הקטן ביותר בחברה.הפרדיגמה מתמקדת בהתנהגות הפרטים כמעצבים, יוצרים ומשפיעים על המבנה החברתי. היא מנתחת את האופנים בהם הפרטים מפרשים את השפה, המחוות, הרושם וסגנון של אחרים, וכן את הפרשנות שלהם לקונטקסט בו מתרחשת האינטראקציה. הבסיס לאינטראקציה היומיומית בין בני האדם הם שפה וסמלים. הפרדיגמה שמה דגש על תהליך האינטראקציה, …
לסיכום, ניתן להסתכל על רעיון מימוש "ברית הזוגיות" מ3 נקודות מבט שונות- פונקציונליסטית, קופליקטואלית ואינטראקציונית. בעבודתי הסברתי כל פרדיגמה ופירטתי כיצד כל פרדיגמה מתייחסת לרעיון מימוש "ברית הזוגיות" תוך קישור בין השניים.