עולם החיידקים

סוג העבודה
מספר ממ"ן 13
מקצוע
קורס
ציון 98
שנת הגשה 2018
מספר מילים 1038

תקציר העבודה

ממ"ן 13:
שאלה 1:
א.      זרחון ברמת הסובסטרט – זוהי אחת הדרכים ליצירת מולקולה של ATP, תהליך זה נעשה ע"י העברת קבוצת Pi ממולקולה אחת ל ADP ע"י אנזים מסוג קינאזות. תהליך זה נעשה במהלך 2 משלבי הגליקוליזה. זהו תהליך אל-אווירני.
זרחון חמצוני – זוהי הדרך השניה ליצירת מולקולת ATP, בתהליך בו מוצמד Pi ל-ADP (תהליך זרחון) תוך כדי תהליכי חמצון- חיזור בהם הכוח המחזר מתחמצן על ידי החמצן.
תהליך זה מתרחש מיד לאחר הגליקוליזה ומעגל קרבס.
בשלב זה על כל מולקולת גלוקוז שנצרכת מיוצרות 30-36 מולקות ATP.
ההבדלים בין 2 התהליכים הם שהזרחון ברמת הסובסטרט נעשה במהלך הגליקוליזה ואילו הזרחון החמצוני נעשה לאחר סיום הגליקוליזה. בנוסף את זרחון חמצוני זהו תהליך אווירני –
שאלה 2:
ניתן למצוא באותה דגימת אדמה גם חיידקים אווירונים אובליגטוריים וגם חיידקים אל-אווירניים אובליגטוריים.
לא כל החיידקים האל-אווירניים האובליגטוריים מגיבים באופן זהה לנוכחות של חמצן.
חלקם לא מסוגלים לסבול ריכוז חמצן העולה על 0.5% אך לעומתם יש כאלה …
שאלה 3:
א.         הפוטוסינתזה וה"רודופסיניזציה" הם תהליכים המתרחשים ע"י קליטת אור השמש, תהליכי  חִמצון-חיזור שמטרתם …
ב.         חיידקים כחוליים מאופיינים בפוטוסינתזה חמצנית ואילו החיידקים הארגמניים והירוקים מאופיינים בפוטוסינתזה שאינה חמצנית.
בפוטוסינתזה החמצנית שמאפיינת את החיידקים הכחוליים חייב להתרחש זרחון באור שאינו מעגלי, (בנוסף לזרחון המעגלי) שבו החמצן שמשתחרר מקורו במים. בתהליך זה המים –
שאלה 4:
א.         יוגורט מכיל חיידקי חומצות חלב. חיידקים אלה מסוגלים לייצר אנרגיה מפירוק של לקטוז לחומצת חלב בתנאים אל-אווירניים, וזהו מקור האנרגיה של החיידק. ביוגורט טרי בתנאי קירור מצויים מושבות רבות של חיידקי חומצת החלב, כאשר מושבות אלה יגיעו למצע החדש של היוגורט המפוסטר (נקי מחיידקים), הפירוק של הלקטוז לחומצות חלב יצור מחדש יוגורט. החיידקים ייצרו את היוגורט בתנאים אל- אווירניים ובחומציות נמוכה שנובעת …
שאלה 5:
א.         פיסטור הוא תהליך שמטרתו לקטול את החיידקים הלא רצויים שנמצאים בחלב, יינות ומוצרי מזון אחרים.
משתמשים בפיסטור ולא בעיקור כיוון שלכל מוצר יש תוצר סופי וכדי להגיע אליו ישנם חיידקים ייחודיים שנמצאים בו ואחראיים להביאו למצבו הסופי. אם נעקר –
אני מניחה שהמעלות המדויקות נקבעות ע"פ החיידקים שמהם רוצים להיפטר במוצר הספציפי ובעמידות שלהם לחום.
שאלה 6:
         א.         החיידקים הריריים שלטו במשך כ-4 מיליארד שנה כמעט בכל הביוספרה עד לפני כ500 מיליון שנה.

         ב.         היום ישנם בביוספרה המון יצורים רב תאיים אשר פוגעים במצעי הגדילה של החיידקים הרירים ואף "אוכלים" את החיידקים עצמם. היום החיידקים הריריים יכולים לשגשג רק במקומות שבהם היצורים הרב תאיים לא יכולים כגון המעיינות החמים בפארק ילוסטון או המליחות הגבוהה של מפרץ הכריש באוסטרליה.
          ג.          יש מעט מאובנים של חיידקים עתיקים אלה, והרפש עצמו נעלם מזמן. אז אנחנו צריכים –