החדרת מותג (יין לבן) ע"י הרחבת מותג

מקצוע
מילות מפתח , , , ,
שנת הגשה 2001
מספר מילים 7675
מספר מקורות 10

תקציר העבודה

B.A  מנהלים פרויקט גמר החדרת יין לבן על ידי הרחבת מותג תאריך הגשה – 2001
תוכן עניינים
מסד נושא מס עמוד א.
 1.
המותג  4 – 3

2 .
אסטרטגיות לבחירת שם המותג  5

3 .
נכסי המותג  6

4 .
חשיבות המותג  7
5.
קטגורית מוצר  8

6 .
יתרונות האסטרטגיה של הרחבת מותג  9    7.
אסוציאציות של איכות כוללת  10
8 .
המוצר החדש  11  9.
המותג המקורי  13 – 12
ב.
1.
רקע
1 5

2 תאור החברה ופעילותה בשוק המקומי וביצוא
1 7 – 16

3 האסטרטגיה העסקית
1 9 – 18

4 יין לבן איכותי – " אל רום"
2 1 – 20 5
ניתוח סביבה עסקית – PEST
2 2

6 ניתוח ע"פ מודל פורטר  
2 3
7
ניתוח מצב קיים של החברה ע"פ מודל S.W.O.T
2 4

8 מפה תפיסתית / אסטרטגייה שיווקית במונחי כמות
2 5
9
מחקר שוק
2 7 – 26

1 0 תמצית ניתוח הסקר / פילוח והגדרת שוק המטרה / אסטרטגיית השיווק
2 9 – 28

1 1
תמהיל שיווקי
3 0
1 2
מחיר
3 1

1 3
קידום מכירות
3 2

1 4
תוכנית בקרה ואיזון חוזר
3 3

1 5
תחשיב כדאיות להחדרת יין אל רום
3 5 – 34

1 6
סיכום
3 6

1 7
בבילוגרפיה
3 7
ג נספחים
3 8

1 שאלון לגבי הרגלי צריכת יין
4 4 – 39

2 תוצאות וניתוח הסקר  47 –  45   
3 מפה תפיסתית
4 8

4 ניתוחי רגישות 56 – 49
א.1. המותג  הגדרה:
מותג:
שם, סמל, עיצוב, או שילוב של שלושת מרכיבים אלה כדי ליצור בידול של מוצרים או שירותים של פירמה מהמוצרים או השירותים של מתחריה.  (
1 989  KOTLER ) מותג מצליח:
שם, סמל,  עיצוב, או שילוב של שלושה מרכיבים אלו, הגורם לזיהוי מוצר של פירמה מסוימת כשונה ובעל יתרונות לאורך זמן.
כיום אין כמעט מוצר שאינו ממותג, פירמות שונות משקיעות מחשבה, יצירתיות, זמן נוסף כדי להעניק שמות מותג למוצרים שהן מייצרות, המותג מהווה עבור הפירמה נכס של ממש, שאינו נלקח בחשבון בעת הערכת שוויה.
ישנם מס' מחקרים המציעים תאוריות ומודלים  שונים לבחירת הצרכן מותגים מסוימים.
יש מחקר המנסה לבדוק השפעה של משוב חיובי ורוויה מתכונה על תהליך הבחירה של הצרכן. במטרה להעביר את השונות הנוצרת בבחירה בין מותגים על ידי הצרכן לאורך זמן. ( LATTIN
1 987) המחקר מניח כי ההבדל בבחירות שעושה הצרכן בין המותגים השונים נובע מהצורך לאזן את השפעת הצריכה בעבר באמצעות קניה נוכחית.
לדוגמא כאשר צרכן הגיע לרוויה מהתכונות במותג מסוים, מותגים אחרים עם תכונות נוספות או שונות יהפכו לאטרקטיביים יותר.
LATTIN משתמש במידת הבולטות (SALIENCE) של תכונה במותג ומגביר את התועלת שיש לצרכן ממותג כפונקציה של בולטות התכונות. (מספר הפעמים שהתכונה חוזרת על עצמה ברצף של קניות) פרמטר שמשפיע באופן חיובי או שלילי על מידת התועלת והנאמנות של הצרכן למותג.
במחקר נוסף בו נעשה ניסיון להבין את מקורה של הבחירה הדינמית אצל הצרכן (1996 ERDEM) עוסקת החוקרת בתהליך בו רכישות העבר משפיעות על הרכישה הנוכחית  באופן כללי ובהעדפותיו של הצרכן לגבי תכונות במותג  כתלויות בתכונות המותג שנרכש ברכישה קודמת.
לטענתה טעמי הצרכן (המשקל המיוחס לתכונה) מושפעים על ידי מותגים שנרכשו בעבר השפעה זו נובעת מנאמנות או חיפוש גיוון בתכונה במותג.
החוקרת מפתחת מס' מודלים, מודל בסיסי ומודלים מורכבים יותר המודדים את התועלת שמפיק הצרכן מרכישת מותג בנק' זמן.
באחד המודלים מוסיפה החוקרת כאחד המרכיבים המשפיעים על מידת התועלת  המופקת מרכישת המותג, את המשתנה המצביע על מידת הנאמנות או חיפוש הגיוון בתכונה במותג.
התוצאות האימפריות מספקות הוכחה חזקה כי נאמנות או חיפוש גיוון בתכונה במותג מהווה גורם בעל השפעה רבה על דינמיות הבחירה של הצרכן.
תאוריית הפרוספקטים ( KAHNEMAN AND TVERSKY 1979) מציעה  שצרכנים אינם מתייחסים לערכים מוחלטים של כסף אלא למונחים של רווח והפסד ביחס לנקודת התייחסות. במחקר נמצא כי צרכנים רגישים יותר להפסד מאשר לרווח.